انحراف جانبی ستون فقرات که اصطلاحا به آن اسکلیوز می گویند می تواند بطور مادرزادی یا در اثر پوزیشن های غلط بدن حین فعالیت های روزمره، اختلاف طول اندام ها و غیره ایجاد گردد. در صورتی که زاویه انحراف کم باشد، می توان آن را با انجام حرکات کلی و تخصصی فیزیوتراپی تا حد چشمگیری بهبود داد و از عوارض ثانویه ای مانند مشکلات تنفسی، پیشرفت ضایعه و ظاهر ناخوشایند، جلوگیری نمود.
انحراف جانبی ستون فقرات مشکلی است که بدلایل اکتسابی یا مادرزادی ایجاد می شود و علاوه بر مشکلات تنفسی، درد و اختلال در عملکرد اندام های تحتانی، باعث ظاهر نامطلوبی در نمای ستون فقرات شده و فعالیتهای اجتماعی فرد را دستخوش اختلال می کند. خوشبختانه درجات زیر 40 را می توان با فیزیوتراپی و انجام حرکات اصلاحی مناسب، تا حد زیادی بهبود بخشید. لذا مراجعه به موقع به کلینیک فیزیوتراپی می تواند در بهبود و پیشگیری از پیشرفت ضایعه بسیار کمک کننده باشد.
در اسکلیوز یا انحراف جانبی ستون فقرات مشکل اصلی ضعف عضلات یکطرف و کوتاهی عضلات طرف دیگر است و این ضعف و کوتاهی همراه با چرخش مهره ها اتفاق می افتد. این انحنای جانبی ستون فقرات که در اثر پاسچرها غلط ، تروما و گاهی بطور مادرزادی رخ می دهد، در سطوح مختلفی از جمله گردن،کمر و پشت اتفاق می افتد و هرچه زودتر درمان شود از پیشرفت آن جلوگیری شده و نتایج بهتری بدست می دهد. برای درمان باید علاوه بر موبیلیزیشن مهره ها، عضلات کوتاه را کشش داده و عضلات ضعیف را با کمک دستگاه و تمرینات اختصاصی تقویت کرد.
تمرینات بایستی بر اساس تعداد و محل انحرافات جانبی، درجه انحراف، سن، جنس و شرایط بدنی بیمار انتخاب شده و دفعات و مدت زمان انجامشان برای هر فرد، مختص خودش تنظیم می شود.
در صورت داشتن سوالی در این زمینه می توانید آن را از قسمت نظرات ذیل همین مطلب برای ما ارسال نمایید تا در اسرع وقت پاسخ داده شود.